Greek Albanian Bulgarian Croatian Dutch English French German Italian Russian Serbian

Νέα από τον τύπο

Νέο άρθρο του κ. Πουλάκη στο περιοδικό ΓΙΑΤΡΕΥΩ Καλοκαίρι 2017

Και δεύτερο άρθρο του Δρα Βασίλη Πουλάκη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΓΙΑΤΡΕΥΩ, την περιοδική έκδοση της Επιστημονικής Εταιρείας του Θεραπευτηρίου Metropolitan, στο τεύχος 40, του Καλοκαιριού του 2017, και αφορά την απόκτηση του δεύτερου ρομποτικού συστήματος, του da Vinci Xi.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέντευξη στην Κύπρο

Συνέντευξη του κου Πουλάκη στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” του δημοσιογράφου κου Δημόπουλου στο κανάλι Σίγμα της Κύπρου με θέμα την Ρομποτική Ουρολογία στη Κύπρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως όλα τα πρωτοπόρα Νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, προβάλουν την Ρομποτική Χειρουργική και Τεχνολογία σαν κριτήριο της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών τους υπηρεσιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναδημοσίευση από την ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα του Πειραιά, ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, με αναμνηστική φωτογραφία δύο γνωστών Πειραιωτών φίλων, δύο εκλεκτών λειτουργών του καθήκοντος!

Απολογούμαι για την καθυστερημένη ανάρτηση αλλά από την μια ο μεγάλος φόρτος της καθημερινότητας από την άλλη κάπου είχε παραπέσει ανάμεσα στις άλλες εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσω και φυσικά η έρπουσα αναβλητικότητα του χρόνου που περνάει! Αλλά το χρωστούσα προπάντων στον φίλο μου να το κοινοποιήσω για να του αποδείξω ότι δεν τον ξεχνώ!

 

Ιατρικός Οδηγός Υγείας myDoctors.gr

Παρουσίαση στην έντυπη καθώς και στην διαδικτυακή έκδοση (http://mydoctors.gr/entipoi-odigoi/nomos-attikis) του Ιατρικού Οδηγού Υγείας myDoctors.gr

  1. του ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, το οποίο διευθύνει ο κος Βασίλης Πουλάκης στο νοσοκομείο Metropolitan, όπου μετρά περισσότερες από 800 ρομποτικές Ουρολογικές επεμβάσεις μόνο για το έτος 2015, μακράν τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ρομποτικών επεμβάσεων παγκοσμίως, και

  2. ενός άρθρου του κου Βασίλη Πουλάκη με θέμα: “Ρομποτική Ουρολογία – Αξία για την Υγεία σε προσιτό κόστος”

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του κου Βασίλη Πουλάκη (http://mydoctors.gr/iatroi-tou-my-doctors/item/2051-poulakis-vasileios), του Ρομποτικού Ουρολογικού Κέντρου, το άρθρο για την Ρομποτική Ουρολογία (http://mydoctors.gr/epistimonika-arthra/item/2091-robotiki-ourologia) καθώς και τον διαδικτυακό Ιστότοπο του Ιατρικού Οδηγού Υγείας www.mydoctrors.gr

 

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη στο περιοδικό BIG FISH

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη στη δημοσιογράφο κα Σοφία Νέτα για το περιοδικό BIG FISH της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της 18ης Οκτωβρίου 2015 με τίτλο ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Άρθρο του κου Πουλάκη στην εφημερίδα Health

Άρθρο του κου Βασίλη Πουλάκη στην εφημερίδα Health, ένθετη έκδοση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ για την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής
(τεύχος 217, Σάββατο 16 Μαΐου 2015) με θέμα:

“Πώς το da Vinci ... προστατεύει τους άνδρες από τον προστάτη τους”.

Διαβάστε Περισσότερα

Άρθρο του κου Πουλάκη στο περιοδικό ΓΙΑΤΡΕΥΩ

Άρθρο του κου Πουλάκη στο περιοδικό ΓΙΑΤΡΕΥΩ (τεύχος 32/Άνοιξη 2015, περιοδική έκδοση της επιστημονικής εταιρείας του Νοσοκομείου Metropolitan) με θέμα: “Διαδερμική Λιθοτριψία – Η σίγουρη και αποτελεσματική θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπισης της νεφρολιθίασης”.

Στο άρθρο αναφέρονται αναλυτικά οι αιτίες δημιουργίας λίθων, οι ενδείξεις και ο τρόπος εφαρμογής της διαδερμικής λιθοτριψίας και τα πλεονεκτήματά της σε σύγκριση με την εξωσωματική λιθοτριψία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο!

Ρομποτική μερική νεφρεκτομή: "Θεραπεία πρώτης επιλογής ακόμη και σε Γιατρούς ή Φίλους Γιατρών!"

Φωτογραφία του κου Παπαδάκη Δημητρίου, Ιατρού Ωτορινολαρυγγολόγου από το Ηράκλειο Κρήτης, μαζί με τον κο Βασίλη Πουλάκη μετά το τέλος μίας ρομποτικής επέμβασης μερικής νεφρεκτομής στη ρομποτική αίθουσα χειρουργείου του Νοσοκομείου Metropolitan.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεντεύξεις του κ. Πουλάκη στην εκπομπή Face2Face

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η ρομποτική χειρουργική ανοίγει νέους ορίζοντες στην Ουρολογία

Άρθρο του κ. Βασίλη Πουλάκη στο ένθετο περιοδικό για την Υγεία της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, της 4ης Δεκεμβρίου 2016, με τίτλο «Η ρομποτική χειρουργική ανοίγει νέους ορίζοντες στην Ουρολογία». Το ρομποτικό σύστημα da Vinci ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης φύσης και δίνει λύση ακόμα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις.

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής φαίνονται περισσότερο σε ασθενείς με ιδιαίτερα επιβαρυμένο γενικό ιατρικό ιστορικό ή με προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην πάσχουσα περιοχή ή με τον συνδυασμό εκτεταμένης αφαίρεσης δύο πασχόντων οργάνων ή τέλος σε τοπικά προχωρημένο και υψηλού κινδύνου καρκίνο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο!

Άρθρο στο περιοδικό ΓΙΑΤΡΕΥΩ

Άρθρο του κ. Βασίλη Πουλάκη στην καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού ΓΙΑΤΡΕΥΩ (περιοδική έκδοση της επιστημονικής εταιρείας του Νοσοκομείου Metropolitan, Τεύχος 36/Καλκαίρι 2016) με τίτλο: "Η αξία της πολυπαραμετρικής μαγνητικής τομογραφίας του προστάτη" ή "Πως θα μπορούσαμε να διαγνώσουμε καλύερα και να θεραπεύσουμε αποτελεσματικότερα τον καρκίνο του προστάτη".

Σε συνέχεια του άρθρου του κου Πουλάκη παρατίθεται και το άρθρο της κας Καλλιόπης Βαράκη, Διευθύντριας Ακτινοδιαγνώστριας του τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας και Προηγμένης Ογκολογικής Απεικόνισης του Νοσοκομείου Metropolitan, σχετικά με τα πλεονοκτήματα και τις δυνατότητες που έχει ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ένας από τους πλεόν καλύτερους σήμερα στην Ευρώπη και ο πρώτος του είδους του στην Ελλάδα, που διαθέτει από τον Μάιο του 2016 το νοσοκομείο Metropolitan!

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του κου Πουλάκη και της κας Βαράκη.

Άρθρο του κου Πουλάκη

Άρθρο της κας Βαράκη

 

 

 

Δημοσίευση στο ένθετο περιοδικό BIG FISH του Μαΐου του 2016

Δημοσίευση του κ. Βασίλη Πουλάκη στο ένθετο περιοδικό BIG FISH του Μαΐου του 2016 της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (8/5/2016) με αναφορά στις συχνότερες ουρολογικές παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα ρομποτικά και γιατί η ρομποτική χειρουργική καθιερώνεται σήμερα σαν η θεραπεία πρώτης εκλογής για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Με την ευκαιρία αυτή γίνεται αναφορά και στην ρομποτική χειρουργική που εφαρμόζεται από τους συνάδελφους Ορθοπεδικούς στην αρθροπλαστική του γόνατος με το σύστημα MAKO.

Διαβάστε Περισσότερα

Άρθρο με θέμα την πρόπτωση της μήτρας και των γεννητικών οργάνων στη γυναίκα

Άρθρο του κ. Πουλάκη στον Ιατρικού Ενδιαφέροντος Διαδικτυακό Ιστότοπο euMEDLINE.EU με θέμα την πρόπτωση της μήτρας και των γεννητικών οργάνων στη γυναίκα καθώς και την χειρουργική της αντιμετώπιση με την βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας, αναίμακτα, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Ευχαριστώ πολύ την δημοσιογράφο κυρία Σοφία Νέτα για την επιμέλεια και ανάρτηση αυτού του άρθρου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσίευση http://www.eumedline.eu/post/Proptwsh-Mhtras

Δημοσίευση στο BIG FISH (Φεβρουάριος 2016)

Δημοσίευση του κ. Βασίλη Πουλάκη στο BIG FISH (Φεβρουάριος 2016), ένθετο περιοδικό της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με θέμα: "Ρομποτική Ουρολογία - Η εμπειρία του Χειρουργού μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τα αποτελέσματα των ρομποτικών επεμβάσεων αλλά και να περιορίσει το κόστος τους!"

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δημοσίευση!

Συνέντευξη στο τηλεoπτικό κανάλι SIGMA 5 Ιουνίου 2015

Η πρώτη ημέρα σήμερα (5/6/2015) στην Κύπρο τελείωσε αισίως. Ξεκίνησε με συνέντευξη στο τηλεoπτικό κανάλι SIGMA το πρωί στις 8 η ώρα και συνεχίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με 5 ρομποτικές ριζικές προστατεκτομές, που διενεργήθηκαν όλες με απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα

BIG FISH Μάϊος 2015

Συνέντευξη του κου Βασίλη Πουλάκη, Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, στην δημοσιογράφο κα Σοφία Νέτα στο ένθετο περιοδικό BIG FISH (# 51, Μαΐου 2015), της κυριακάτικης εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17/5/2015), με τίτλο: "Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης - Ένας ύπουλος δολοφόνος που μπορεί να νικηθεί και ρομποτικά!"

Διαβάστε Περισσότερα

Εξελιγμένη αντιμετώπιση της Νεφρολιθίασης

Άρθρο του κου Πουλάκη στο ένθετο τεύχος Real Health της κυριακάτικης εφημερίδας Real News της 29ης Μαρτίου 2015 με τίτλο: "Εξελιγμένη αντιμετώπιση της Νεφρολιθίασης - Η διαδερμική λιθοτριψία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους".

Συνοπτικά, λίθοι στο νεφρό που επιμένουν μετά από αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής λιθοτριψίας ή μεγάλοι σχετικά λίθοι ή κοραλλιοειδείς λίθοι μπορούν με ασφάλεια να αφαιρεθούν άμεσα με την ενδοσκοπική μέθοδο της διαδερμικής λιθοτριψίας, η οποία απαιτεί μόνο μία ημέρα νοσηλείας και εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

Aκράτεια ούρων στους άνδρες: Τύποι και θεραπεία.

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη, Αν. Καθηγητή Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης Γερμανίας, στην δημοσιογράφο κα Σοφία Νέτα, η οποία δημοσιεύεται στο ιατρικό Ιστότοπο Iatronet, με θέμα: Aκράτεια ούρων στους άνδρες: Τύποι και θεραπεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόβλημα Στύσης;

Έχετε όντως πρόβλημα στύσης;
Αξιολογείστε μόνοι σας την στυτική λειτουργίας σας!

Κάντε το test

Πρόβλημα Ούρησης;

Αξιολογείστε μόνοι την ούρηση σας και τα συμπτώματα από τον Προστάτη. Ερωτηματολόγιο IPSS.

Κάντε το test

Βιοψία του προστάτη

H Iστολογική Σάρωση είναι μία νέα εφαρμογή για τον εντοπισμό ιστών, που είναι ύποπτοι για κακοήθεια.

Περισσότερα...

Ζωντανά Χειρουργεία

Ζωντανές επεμβάσεις video. Παρακολουθείστε τις δύσκολες περιπτώσεις.
Απαιτείται εγγραφή.

Δείτε τα Video