Menu

12ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας

12ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας

Ο Δρ. Β. Πουλάκης είναι επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονική συνεδρία στο 12ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) που διοργανώθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012.

Το 12ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο της ΕΟΕ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton, από τις 11 έως και τις 14 Οκτωβρίου του 2012 όπου και συμμετείχαν εκατοντάδες σύνεδροι από την Ελλάδα, τη Κύπρο και το εξωτερικό (Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Τουρκία, Καναδά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Με τις ομιλίες και παρεμβάσεις τους κόσμησαν το πρόγραμμα του συνεδρίου προσκεκλημένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το ευρύ φάσμα θεμάτων που παρουσιάστηκε περιελάμβανε βίντεο και παρουσιάσεις ρομποτικής/λαπαροσκοπικής ουρολογίας, ενδοουρολογίας, γενικής ουρολογίας, ουρολογικής χειρουργικής, ανδρολογίας, ουρογυναικολογίας, παιδοουρολογίας και ουρολογικής ογκολογίας.

Το συνέδριο τίμησαν με ομιλίες τους εκτός των άλλων και οι καθηγητές Ουρολογίας Per-Anders Abrahamsson, γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, (με θέμα: “Prostate cancer screening: an update” – “Έλεγχος για καρκίνο του προστάτη: μία ενημέρωση”) και F. Montorsi, διευθυντής και εκδότης του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας “European Urology” (με θέμα: “Robotic assisted radical prostatectomy: Updated results of the Pasadena International Consensus Conference” – “Ρομποτικά υποβοηθούμενη ριζική προστατεκτομή: αναθεωρημένα αποτελέσματα της παγκόσμιας συναινετικής συνδιάσκεψης στη Πασαντένα”).

Ανάμεσα στους διακεκριμένους προσκαλεσμένους ομιλητές ήταν και ο κος Πουλάκης που υπερασπίσθηκε με επιτυχία την ρομποτική χειρουργική κόντρα στην ανοιχτή, την οποία προέκρινε ο κος Γρηγοράκης, για την θεραπεία του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη.

Την ομιλία του κου Πουλάκη μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Η ομάδα του Πουλάκη συμμετείχε επιπλέον στο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο με 8 συνολικά εργασίες (2 ελεύθερες ανακοινώσεις, 2 αναρτημένες ανακοινώσεις και 4 βίντεο). Το ένα από τα βίντεο διακρίθηκε κερδίζοντας το 3ο βραβείο βίντεο (DVD) παρουσιάσεων. Και οι υπόλοιπες εργασίες συζητήθηκαν με επαινετικά σχόλια και απέσπασαν την προσοχή των συνέδρων.